Orucluqda tox saxlayan qidalar

İmsaqda mədəni gec tərk edən, qan şəkərinə təsir etməyəcək məhsullara üstünlük verilməlidir.
Yumurta
Yumurta keyfiyyətli protein qaynağıdır. Protein isə daha uzun müddət tox saxlayır.
Qoz və fındıq
Qoz və fındıq kimi çərəzlər mədədən keçidi ləngidir və uzun müddət toxluq hissi yarayır.
Paxlalılar
Paxlalılar qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa kömək edir.
Badam.
Proteinlə zəngin olan məhsullardan biri də badamdır.
Qara buğda
Qara buğda maqnezium və B vitamini mənbəyidir. Həm tox saxlayır, həm də çəki artırmır.
Qatıq
Qatıq faydalı bakteriyaları artırır, yüksək təzyiq, xolesterola müsbət təsir edir.
Avakado
Avakado doymamış yağ asitləri sayəsində uzun müddət tox saxlayır.
Banan
Banan da bu effektinə görə fərqlənir. Yaşıl çay oruc tutanların yorğunluğunu azaldır.
Süd
Süd kalsium və D vitamini qaynağı olduğu üçün imsaqda 2 stəkan içə bilərsiniz.
Alma.
İmsaqda bir alma gün boyu enerjili olmağınıza səbəb olacaq.
Qaraçörək
Qaraçörək Ramazanda məsləhət görülən ən önəmli ədəvadır.
Yulaf
Yulaf əzməsi tərkibindəki az şəkər və bol liflər sayəsində saatlarla tox saxlayır.

Oxşar xəbərlər